Demonstration för Moder Jord

Lördag 20 april

Det är stor demonstration i Stockholm idag. Över 700 människor samlas och går från Norra bantorget till Sergels torg där det hålls tal och spelas musik.

Ungdomar, äldre, norrlänningar, skåningar, samer, peruaner och en oroad allmänhet mötes upp för att värna om ”fast mark och rent vatten”. Motståndet gäller regeringens nya gruvstrategi och den gruvboom som den förorsakar.

Inte bara samerna är drabbade. Röster hördes från både andra delar av Sverige och andra delar av världen, av folk som kämpar med liknande problem. Den kanadensiska flaggan hade hissats på ambassaden vid Sergels torg dagen till ära.

Läs mer här.

Se inslag från SVT här.

demonstration 20 april 042

demonstration 20 april

demonstration 20 april 067

Det här inlägget postades i Arktis, Okategoriserade, Ryssland Centralasien Europa. Bokmärk permalänken.